Tags

, , , , ,

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu alkoi tänään erittäin lämpimissä tunnelmissa, esiintymisjärjestyksen arvonnalla. Osa kilpailijoista oli saapunut Suomeen jo hyvissä ajoin ennen kilpailuiden alkua kuluvan viikon aikana, kun taas osa oli jättänyt ”suht rooppiseen” Suomeen saapumisen arvontapäivälle. Arvontatilaisuus oli erittäin lämmin, eikä pelkästään siksi että lämpötila R-talon konserttisalissa oli varmaan jonkun asteen yli kolmenkymmenen ja ilmakin niin paksua, että veitsellä olisi voinut leikata.

Kilpailijat tervetulleeksi toivotti ensin Reijo Kiilunen kilpailutoimikunnasta ja sen jälkeen lavalle astui kilpailuiden pääsihteeri Marja-Leena Pétas. Lyhykäisten tervetuloatoivotusten jälkeen oli aika siirtyä päivän jännittävimpään osioon, eli kilpailujärjestyksen arvontaan. Lavalle pyydettiin nuorin kilpailija, Dmytro Kalmuchyn (s.1993), nostamaan sen onnekkaan nimi, joka ensimmäisenä pääsee maanantaina estradille hikoilemaan. Tämä onnekas laulaja on korealainen baritoni, Hansung Yoo. Tämän jälkeen ohjelma etenee aakkosjärjestyksessä.

Tunnelma oli koko tilaisuuden aikana erittäin leppoisa, mutta oli silti huomattavissa, että se vapautui entisestään kilpailujärjestyksen selvittyä. Osittain vapautumista saattoi edesauttaa myös lasillinen hyvää juotavaa ja pieni suolainen pala virallisen osion jälkeen. Ihmiset olivat silminnähden hyvällä tuulella, keskustelivat keskenään ja bongasivat vanhoja tuttuja aikaisemmista kilpailuista, sekä kilpailijat sopivat harjoitusajat kanssamusisoivien pianistiensa kanssa.

Innolla jään tutustumaan kilpailuohjelmaan ja odottamaan maanantaina alkavia alkueriä. Sääennusteen innoittamana taidan ottaa kilpailuohjelman, pyyhkeen ja uikkarit kassiin ja mennä tutustumaan maanantaina esitettäviin lauluihin jonnekin veden ääreen. Voin suositella sitä myös muillekin kilpailuihin kuuntelemaan tuleville lauluaktivisteille. Se, että tietää hieman tekstiä ja musiikkia etukäteen ja on kuullut mahdollisesti muutamankin erilaisen version samasta laulusta, antaa hieman lisää mielenkiintoa kilpailuiden seuraamiseen. Ohjelmakirja on mahdollisuus käydä hakemassa kilpailutoimistosta, joka sijaitsee toisessa kerroksessa osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 9. Toimisto on avoinna 10–21. Mikäli haluaa säästää luontoa ja jättää kirjan hankkimatta, löytyy jokaisen laulajan ohjelma myös kyseisen linkin takaa http://www.mirjamhelin.fi/en/competitors-2014.
Nautinnollista kisaan valmistautumista siis myös meille katsomon puolella jännittäville musiikista addiktoituneille ihmisille.

Joonas Asikainen

Advertisements