Tags

,

Tervetuloa seuraamaan Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun Varjoraadin blogia! Tuomariston, toimitsijoiden, varjoraadin, kisapianistien ja laulajien suururakka on vielä edessäpäin: kilpailun kulissien takana on tietenkin jo tähän mennessä tehty valtava työ tähän pisteeseen pääsemiseksi, mutta varsinainen koitos ja yleisölle kiinnostava osuus alkaa ensi maanantaina.

Me varjoraatilaiset olemme uusi lisäys kilpailun rakenteeseen; olemme kaikki kilpailuissa paikalla mahdollisuuksien mukaan koko ajan, kirjoitamme vuorotellen tätä blogia, twiittaamme ja olemme tiedotusvälineiden käytettävissä mm. kommentoimassa Ylen suoria nettistriimauksia. Ennen kaikkea talkootyöpanoksemme on tarkoitettu palvelemaan yleisöä, tarjoamaan nuorten lauluammattilaisten näkökulmaa ja valottamaan laulukilpailujen kummallisuuksia – kaikilla meistä on myös omakohtaisia kokemuksia kilpailuista. Yleisön palveluksessa oleminen tarkoittaa myös sitä, että kirjoituksiamme saa kommentoida ja meiltä voi myös kysyä asioita; joko blogin kommenttikentissä, Twitterissä tai nettistriimausten lähetysikkunassa – meitä saa toki tulla myös nykäisemään hihasta kilpailupaikoilla!

Varjoraati ei pääse vaikuttamaan tuomariston ratkaisuihin eikä edes saa juryn jäseniltä mitään ”sisäpiirin tietoa”: esittämämme mielipiteet ja arvaukset ovat kokonaan omiamme, ja voipa hyvin käydä niinkin, ettemme ole täysin erehtymättömiä. Näin kilpailujen alla on tietysti kovin aikaista veikkailla voittajia tai antaa vedonlyöntivinkkejä, mutta tulee olemaan erittäin jännittävää seurata, kuinka tutut suomalaiset laulajat pärjäävät: kotikisoissa paineet ovat varmasti melkoiset. Itse en ole koskaan Mirjam Helin -kilpailuihin edes pyrkinyt, vaan oma kokemukseni kansainvälisistä kisoista on ulkomailta, missä saa kilpailla joutumatta median suurennuslasin alle. Sen verran kotiinpäin vetämistä kai sallitaan, että minusta olisi hienoa saada juhlia suomalaismenestystä – älkää siis antako julkisuuden paineen käydä liian koville!

Jenni Lättilä

Jenni Lättilä on suomalainen sopraano, joka viihtyy ooppera- ja konserttilavojen lisäksi myös tutkijankammiossaan, mutta viettää vapaa-aikansa kaikkein mieluiten koirineen metsän hiljaisuudessa. Jenni tekee parhaansa rikkoakseen oopperadiivoja koskevia stereotypioita, mutta rakastaa silti näyttäviä korkokenkiä intohimoisesti.

Advertisements